شرکت صنعتی انصار استیل نقش جهان

شرکت ماشین سازی انصار استیل نقش جهان سازنده دستگاه های صنایع مواد غذایی در صنعت شوریجات -ترشیجات-رب گوجه -کنسروهای گوشتی وغیرگوشتی

۶ مطلب در خرداد ۱۴۰۱ ثبت شده است

خط تولید ترشیجات و شوریجات

 

 ترشیجات یکی از انواع دسر ها و چاشنی ها در غذاها به ویژه در غذاهای خاورمیانه علی الخصوص ایرانیان می باشد که از زمان های قدیم به صورت سنتی در تمام منازل تهیه می شد. در واقع ترشی یکی از قدیمی ترین و مقرون به صرفه ترین روش های نگهداری مواد غذایی است. این فرآیند می تواند غذاهای فاسد شدنی را برای چندین ماه سالم نگه دارد. امروزه با دستگاه های مکانیزه با خط تولید ترشیجات و شوریجات بصورت کارخانه ایی بطور حرفه ایی و بهداشتی تولید میشود.

مشاوره و خرید

انواع خط تولید شوریجات:

خط تولید کنسرو

خیار شورخط تولید زیتون

انواع خط تولید ترشیجات:

ترشی با افزودن مخلوطی از سبزیجات و مقداری میوه در محلول سرکه مناسب تهیه می شود. انواع مختلفی از ترشی وجود دارد که در زیر بعضی از آنها را نام میبریم.

خط تولید ترشی مخلوط

خط تولید ترشی گل کلم

خط تولید ترشی پیاز

خط تولید ترشی سیر

خط تولید ترشی موسیر

خط تولید ترشی بادمجان

خط تولید ترشی انبه

خط تولید  انواع ترشی لیته و …

تماس با انصار استیل

فرآیند تولید ترشی در خط تولید ترشیجات و شوریجات

فرآیند خط تولید ترشیجات با تعدادی از دستگاه های مورد نیاز در خط تولید کنسرو خیار شور  مشترک می باشد و برای راه اندازی خط تولید ترشیجات و شوریجات با اضافه کردن اندکی از این دستگاه ها می توان این خط را راه اندازی نمود که این دو خط مکمل یکدیگر هستند.

فرآیند خط تولید ترشی و خیارشور با تصفیه و آماده سازی اولیه و دستگاه دم گیر شروع می شود. میوه ها و سبزیجات از دستگاه دم گیر عبور می کنند تا ساقه ها، برگ ها و … را جدا کنند. میوه ها و سبزیجاتی مانند گوجه فرنگی، خیار، زیتون، هویج و…

1- بلانچر

برای پخت اولیه گل کلم و دیگر محصولات ترشی که نیاز به پخت دارد و همچنین برای رنگ دهی محصول.

 ۲: میکسر :

برای مخلوط نمودن تمام محصولات ترشی

۳: اسلایسر :

برای خرد کردن هویج – خیار – کرفس  که بصورت حلقه ایی خرد میکند قابل استفاده هست

۴: سکوی فرمالیسیون یا محلول ساز برای آب ونمک و سرکه

۵: محلول ریز ویا آب نمک ریز

۶:  چرخ گوشت برای تولید انواع ترشی لیته

۷ : پرکن خطی برای پرکردن ترشی های لیته

۸: پرکن دواری برای پرنمودن محصولات ترشی بغیر از لیته را پر میکند

و مابقی بعد از پرکن ودرب بندی از تونل پاستوریزه – غلاف زن – لیبل زن – جت پرینتر – وشیرینگ استفاده میشد

خط تولید بسته بندی ترشیجات

مراحل زیر را میتوان مراحل خط تولید بسته بندی ترشیجات هم بیان کرد و در واقع برای بسته بندی ترشیجات این مراحل انجام میگیرد.

 

خط تولید کنسرو خیار شور :

خیار شور در ایران و کشور های همسایه بازار بسیار پررونق و فروش عالی را برای شرکت های تولید کننده خود به همراه داشته است . در برخی از استان ها و شهرستان ها  از نظر تولید خیار سبز مرغوب ترین خیار را تولید میکنند.

برای خط تولید کنسرو خیار شور بصورت کاملا مکانیزه و بهداشتی به یکسری ماشین الات صنعتی نیاز هست  که در ادامه با طرز کار آنها آشنا میشوید :

۱-دستگاه سورتینگ

درجه بندی میوه ها و سبزیجات به طور کلی بر اساس ویژگی های فیزیکی مانند وزن، اندازه، رنگ، شکل، انجام می شود.  امروزه روش های شناخته شده درجه بندی میوه ها و سبزیجات، درجه بندی دستی یا درجه بندی ماشینی است که در هر دو روش، محصول بر اساس اندازه درجه بندی می شود.

در مدل های گوناگون ساخته میشود این دستگاه خیار سبز را به ۵ سایز مختلف جدا میکند  سوپر ویژه – ویژه- ممتاز – نول – درجه ۱

مزایای دستگاه سورتینگ

  • محصولات درجه بندی شده قیمت بهتری در بازار دارند.
  • درجه بندی به ایجاد اعتماد بیشتر بین خریداران و تولیدکنندگان کمک می کند.
  • با تسهیل خرید و فروش محصول بدون انتخاب شخصی، کارایی بازاریابی را افزایش دهید.
  • با درجه بندی میوه ها با دستگاه سورتینگ می توان از هزینه های سنگین بازاریابی در بسته بندی و حمل و نقل جلوگیری کرد.
  • افزایش سود توزیع کنندگان
  • افزایش سود تولیدکنندگان
  • دستگاه سورتینگ یکنواختی محصول را در یک درجه خاص بهبود می بخشد و به عنوان مبنای قیمت عمل می کند.

۲-دستگاه گل گیر و یا دم گیر

این دستگاه برای انتهای خیار که گلی را دارد و درابتدا ،که ساقه ایی از بوته خیارکه به میوه باقیمانده است را از میوه جدا میکند و همچنین این دستگاه برای تولید کنسرو زیتون وبرخی از شوریجات کاربرد دارد .

۳-دستگاه شستشو برسی

در فرآیند پرورش سبزیجات از جمله خیار به دلیل مبارزه با آفات و بیماری ها، سموم دفع آفات اغلب بر روی خیار پاشیده می شود و این آفت کش ها سلامت انسان را به خطر میندازند. علاوه بر این، سطح محصولات کم و بیش آلوده به میکروارگانیسم های مختلف خواهد بود که ممکن است به بافت گیاه نفوذ کرده و به سلامت انسان آسیب برساند.

بنابراین، پالایش محصولات قبل از فروش از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

برای این کار از برس های خیار شستشو که معمولا به صورت برس های استوانه ای و چرخشی هستند استفاده میشوند این برس ها دارای کیفیت خاصی هستند. الیاف این برس ها از مواد پلی پروپیلن بوده و پیچش برس آنها معمولاً به صورت شطرنجی پیوسته و چرخشی میباشد .

این دستگاه با استفاده از جریان آب پرفشار و مولد حباب برای تأثیر بهتر بر آلودگی و کثیفی سطح خیار موثر است ؛ بنابراین برس روی سطح خیار حرکت داده می شود تا توسط دستگاه تمیز شود. می توان نتیجه گرفت که خیار تمیز شده توسط دستگاه ترشی کشی بیش از سه برابر روش شستشوی معمولی تمیز می شود. برس های خیار را می توان برای تمیز کردن کامل، ایمن و کارآمد سبزیجات مختلف نیز استفاده کرد.

این دستگاه برای شستشو خیار بدون ماردون وسط استفاده میشد ولی برای برخی از محصولات ماردون وسط نیز کاربردی عالی را دارد.

مزایای استفاده از دستگاه شستشو برسی خیار به شرح زیر است:

هنگام شستشو ، محصولات آسیب نمی بینند از آنجایی که موی این برس ها نرم هستند، کار فیلترینگ را به خوبی انجام خواهند داد.

عملیات تمیز کردن بسیار دقیق است و نیازی به شستشوی مجدد ندارد.

استفاده از دستگاه شستشو برسی خیار باعث صرفه جویی در زمان، نیروی انسانی و مصرف انرژی می شود.

کار با این دستگاه بسیار آسان است.

دارای اتوماسیون و راندمان بالا و سرعت تمیز کردن بالایی است.

باعث صرفه جویی در مصرف آب می شود.

نصب و نگهداری آن بسیار آسان است.

۴-نوار کنترل کیفیت و یا ریل Transport

این دستگاه برای باز بینی محصول هست که تولید کننده برای اطمینان کامل از صحت و سلامت ، محصول خود را کنترل کرده که برای مرحله پرکن آماده شود .

۵-دستگاه پرکن شیشه و یا کنسرو

این دستگاه به غیر از تولید خیار شور در بیشترین قسمت صنایع تبدیلی ترشیجات و شوریجات کاربرد خیلی عالی دارد. با حذف نیروی انسانی و بدون دخالت دست در محصول و با راندمان تولید بالا برای تولید کنسرو خیارشور از سایزهای مختلف از سوپر ویژه تا سایز نول را پر می کند .

۶-دستگاه محلول ریز شیشه و یا شربت ریز

عملکرد این دستگاه بعد از پرکن قرار می گیرد که شیشه و یا قوطی پس از پرشدن در قسمت محلول ریز رفته و محلول آب و نمک بصورت سقلی در شیشه پر می شود.

۷-ریل درب بندی شیشه

پس از پر شدن شیشه از مواد باید به قسمت درب بندی شیشه منتقل شود تا کنسرو خیارشور درب بندی و پلمپ شود.

۸-ریل کنترل قبل از تونل پاستوریزه

در این قسمت تولید کننده از میزان کلی محصول و سالم بودن ظرف محصول اطمینان حاصل میکند و به بخش بعدی یعنی تونل پاستوریزه منتقل میشود .

۹- تونل پاستوریزه

تونل پاستوریزه که در ابعاد مختلف ساخته می شود که این تونل از ۳ قسمت ساخته می شود.

قسمت اول آب جوش که پخت کمی را برای محصول دارد و استریل اولیه نیز انجام می شود.

قسمت دوم نیز هست که این قسمت از آب ولرم تشکیل شده که کاربردی برای محصول ندارد ولی از شکسته شدن شیشه جلوگیری می شود و مرحله ی آخر آب سرد اضافه می شود که این آب سرد شوکی به محصول وارد کرده که از رشد هرگونه میکروب و فاسد شدن محصول جلوگیری می کند که با توجه به عملکرد صحیح و رعایت دستور العمل های صنایع غذایی و دارو این دستگاه زمان ماندگاری محصول را  بیشتر می کند .

۱۰-دستگاه غلاف زن

کاربرد این دستگاه از پلمپ کردن درب شیشه از طرف کارخانه تا مصرف کننده را دارد .

۱۱-دستگاه لیبل زن

کاربرد این دستگاه جهت چسباندن برند نام محصول روی ظرف می باشد که با استفاده از دستگاه گردزن میتواند به صورت یک دور کامل به رور تا دور شیشه خیارشور بچسبد.

۱۲-دستگاه جت پرینتر

دستگاه جت پرینترهای صنعتی از سیستم پرینت جوهر افشان غیر تماسی است که مورد استفاده در صنایع تولیدی می‌باشد و برای چاپ قیمت ، تاریخ ، لوگو و انواع بارکد بر روی محصولات استفاده میشود  .

۱۳-دستگاه شیرینگ

دستگاه شیرینگ برای بسته بندی محصولات به طور پک و چندتایی بسته بندی می‌شوند این دستگاه برای بسته بندی از نایلون شیرینگ استفاده می‌کند. که هنگام حرارت دادن به دور محصول مورد نظر چسبیده و شکل آن محصول را به خود می‌گیرد.

جهت هرگونه سوال و مشاوره در رابطه با راه اندازی خط تولید کنسرو خیار شور از شرکت ماشین سازی انصار استیل نقش جهان می توایند با شماره ۰۹۱۳۱۸۸۶۲۴۶ تماس حاصل فرمایید.

تماس با انصار استیل

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
ansarsteelll ansarsteelll

خط تولید سس

سس مایع متراکمی است که برای مزه دار کردن و طعم انواع غذاها و همچنین دلپذیرتر کردن آن ها به کار می رود.

برای خوشمزه تر کردن غذاها چاشنی های مختلفی به کار می رود که سس ها جزئی از آن ها می باشند.

قاعده طرز تولید سس های مختلف در ترکیب مواد اولیه و بوجود آوردن امولوسیون یکسان و مناسب است.

روی هم رفته سس را ممکن است به صورت غلیظ یا رقیق آماده کنند. سس رقیق معمولا همان سرکه یا آبلیمو،روغن همراه با کمی نمک و فلفل است که به آن سس ساده نیز میگویند.

در سس غلیظ از موادی مثل آرد گندم ، آرد ذرت یا نشاسته ، رب گوجه فرنگی یا رب های دیگر و زرده تخم مرغ بابت غلظت سس استفاده می شود.

در کشور فرانسه ، سس ها نقش مهمی در تهیه غذاهایشان دارند، سس های فرانسوی را با استفاده از نشاسته یا آردی که در کره تفت می دهند غلیظ می کنند.

مردم آسیای جنوب شرقی، مانند ویتنام و تایلند برای تهیه سس هایشان از ماهی تخمیر شده استفاده می کنند و همچنین از سس هایی استفاده می کنند که در تهیه آن دانه سویا یا لوبیای سیاه تخمیر شده همراه با انواع روغن ها به کار رفته است.

سس ها را از جهت روند تولید به دو دسته تقسیم می کنند:

  • سس سرد مانند سس مایونز
  • سس گرم مانند سس کچاپ

تقاوت سس گرم و سس سرد:

در مراحل تولید سس گرم، روند پخت به عنوان جزء اصلی مراحل می باشد. ولی در تهیه سس های سرد مرحله پخت وجود ندارد و معمولا در مخزن میکسر دار مواد اولیه را با دور بالا اضافه می کنند که جزء فرایند اصلی می باشد.

تولید سس کچاپ:

در تهیه سس کچاپ مواد اصلی و اختیاری طی مراحل حرارتی بدست می آید. مواد اصلی به غیر از آب عبارتند از:

نمک طعام، سرکه و شکر

مواد اختیاری عبارت اند از:

تثبیت کننده های مجاز(مانند نشاسته و صمغ های مجاز) ادویه ها (مانند فلفل سیاه، فلفل قرمز، سیر و پیاز) می باشند .

برای تولید سس کچاپ میتوان از رب گوجه فرنگی و یا گوجه فرنگی خام استفاده نمود. در صورت استفاده از گوجه فرنگی خام برای تهیه سس کچاپ می بایست مراحل بیشتری در روند تولید طی شود. زیرا گوجه فرنگی ها در هنگام ورود به کارخانه باید مورد بررسی افراد کارشناس قرار گیرند و بعد از تایید، وارد خط تولید می شوند.

پس از تایید، گوجه فرنگی ها شسته ، سپس خرد و بعد از آن پخته می شوند و وقتی به غلظت مورد نیاز رسید وارد فرایندی می شوند که از این مرحله به بعد در مورد رب و گوجه فرنگی خام یکسان می باشند.

این فرایند به این صورت است که رب را ابتدا با شکر و آب در مخزن پیش پخت ترکیب می کنند و در حرارت و دمای مناسبی قرار می دهند. و بعد از آن پیاز، سیر ،ادویه ها و مواد افزودنی به آن اضافه می شود. پس از آن که مراحل پخت کامل شود یعنی مرحله پخت که در اثر فشار اتمسفریک و یا خلاء به پایان می رسد، مابقی مخلوط وارد مخزن می شود، بعد از پخت اولیه و غلیظ شدن آن ، خط تولید سس به مرحله بعدی راه پیدا می کند. اگر روش پخت خلاء باشد قبل از افزودن سرکه و نمک خلاء برداشته می شود. سپس سس کچاپ در دمای 93 درجه سلسیوس حرارت داده می شود، اگر لازم باشد قبل از انتقال سس کچاپ به قسمت فیلتر، مواد پایدار کننده و همچنین غلیظ کننده مجاز به آن افزوده می شود و بعد از طی این مرحله وارد پاستورازسیون می شود. سس کچاپ با آن دمایی که در پخت اولیه داشته است در مخزن های مخصوص حفاظت می شود و از این بخش با دمای بیشتری به طرف بسته بندی، لیبل زنی، نگهداری و پر کن ها انتقال می یابد. خوب است که برای رعایت استاندارد حدود دو هفته در انبارها قرنطینه شوند.

با توجه به شرایط موجود، شرح کلی تولید سس گوجه فرنگی به شرح زیر می باشد:

1-واحد دریافت کننده مواد اولیه:

این واحد از بخش هایی تشکیل شده است که عبارتند از واحد دریافت رب، واحد دریافت سرکه، واحد دریافت گلوکز و …

2-واحد پخت

3-پاستوریزاسیون

4-واحد هواگیری

5-هموژنایزر

6-CIP

دستگاه های مورد نیاز برای تولید سس کچاپ:

  • دستگاه شست وشوی گوجه فرنگی
  • دستگاه خرد کن (کراشر)
  • دستگاه پری هیتر
  • دستگاه صافی توربو
  • مخزن مخصوص آب گوجه فرنگی
  • غلظت دهنده دو مرحله ای
  • پاستوریزاتور
  • میکسر سس کچاپ
  • پر کن دو کاره
  • دستگاه درب بندی
  • دستگاه لیبل زن
  • دستگاه بسته بندی
  • دستگاه غلاف گذاری
  • دستگاه تاریخ زن حرارتی
  • مخزن

پیشنهاد ویژه: آشنایی با خط تولید کنسرو خیار شور 

تولید سس مایونز:

روند تولید سس مایونز در گروه سس های سرد قرار می گیرد، طبق تعریف، سس مایونز چاشنی است که از امولسیون کردن روغن های گیاهی خوراکی در فاز مایع حاوی سرکه تهیه می شود. روغن در آب به خاطر وجود زرده تخم مرغ می باشد ، در واقع سس مایونز یک محصول نهایی است که همیشه به صورت امولسیون در آب در روغن ، با بو و طعم ملایم موجود است.

توجه داشته باشد PH سس مایونز بین 3.6 تا 4 است  ونباید از 4.1 عبور نماید.

در تهیه سس مایونز موادی به کار می روند که عبارت اند از: روغن گیاهی خوراکی، سرکه، تخم مرغ، افزودنی ها و طعم دهنده های مجاز دیگر مانند نمک ، شکر ، ادویه ، اسید های سیتریک ، صمغ خوراکی

  • شرح کلی فرایند تولید سس مایونز:

همان طور که مطرح شد سس مایونز در گروه سس های سرد قرار می گیرد که این مراحل به صورت ناپیوسته انجام می شود. برای تهیه سس مایونز مواد اولیه را به یک میکسر همگن کننده منتقل کرده و با سرعت بالا و خلاء به ترتیب و با توجه به درصد فرآیند تولید در این دستگاه ترکیب می شود. سس مایونز تولید شده به مخزن نگهداری منتقل می شود و سپس بسته بندی و به قسمت پر کن ارسال می شود.

 با توجه به شرایط سفارش سس مایونز موجود و نظرات کاری شامل فرآیندی است که در زیر آن ها را نام می بریم :

  • واحد دریافت کننده مواد اولیه:

این واحد از دو قسمت تشکیل شده است

    الف: واحد دریافت کننده روغن  ب: واحد دریافت سرکه

  • میکسر هموژنایزر
  • مخزن ذخیره
  • Cip

بسته بندی سس مایونز

بسته بندی محصولات باید به شکلی مناسب و در ظروف مناسب به گونه ای باشد که به غیر از آب بندی کامل ، در زمان نگهداری و قبل از باز شدن محصول توسط مشتری تبادل هوا صورت نگیرد. توجه داشته باشید باید بر روی هر بسته نشانه هایی خوانا چاپ شود، آن نشانه ها عبارت اند از:

  • نام و نوع فرآورده
  • نام و نشانی کارخانه سازنده (تولید کننده)
  • نام مواد تشکیل دهنده
  • شماره پروانه ساخت از وزارت بهداشت
  • شماره سری ساخت
  • تاریخ تولید به روز ، ماه و سال
  • تاریخ انقضاء
  • شرایط نگهداری و وزن خالص

دستگاه های مورد نیاز برای تولید سس مایونز:

  • دستگاه سورتینگ
  • دستگاه خرد کن ( کراشر)
  • دستگاه پری هیتر(هات بریک)
  • دستگاه صافی توربو
  • تغذیه کننده دو مرحله (دیگ پخت)
  • پاستوریزاتور
  • دستگاه پر کن مایعات
  • دربند قوطی اتوماتیک
  • تاریخ زن حرارتی بر روی قوطی فلزی
  • تونل پخت یا تونل پاستوریزه دوشی برای قوطی و شیشه
  • پر کن دو نازله سس
  • دستگاه غلاف گذار درب سس
  • دستگاه لیبل شرینگ دستی سس
  • دستگاه تاریخ زن

در مورد نگهداری سس مایونز باید بدانید وقتی درب سس مایونز را باز می کنیددر مقابل فاسد شدن و میکروب پذیری حساس می شود . به همین دلیل حتما در یخچال نگهداری شود.

در این مقاله سعی کردیم اطلاعات مفید و مختصری در مورد خط تولید سس ارائه دهیم. در صورتی که قصد راه اندازی خط تولید سس را داشتید می توانید با کارشناسان ما در شرکت ماشین سازی انصار استیل نقش جهان به شماره ۰۹۱۳۱۸۸۶۲۴۶ تماس حاصل فرمایید و سوالات و مشاوره های لازم را دریافت کنید.

مقالات بیشتر کلیک کنید

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
ansarsteelll ansarsteelll

خط تولید کنسرو قارچ

 

کنسرو قارچ یکی از پر مصرف ترین کنسرو های موجود در بازار می باشد و فروش بسیار بالایی را داراست .

با استفاده سیستم مکانیزه تولید کنسرو قارچ میتوان  تولید انبوه این محصول را بدست آورد که در قابل ملاحظه ای را داراست.

 

مراحل تولید کنسرو قارچ:

مرحله اول: سورتینگ برای جدا سازی وسایز بندی محصول
مرحله دوم : شستشو توسط دستگاه شستشو بلوئری
مرحله سوم : پرسینگ زدن وضد عفونی نمودن نهایی
مرحله چهارم : نیمه پز کردن توسط دستگاه بلانچر
مرحله پنجم : پرکردن محصول در ظروف شیشه ویا حلب
مرحله ششم : استریل نمودن محصول توسط دستگاه تونل پاستوریزه
مرحله هفتم : غلاف زدن درب شیشه
مرحله هشتم : لیبل زدن شیشه
مرحله نهم : جت پرینتر برای حلب و شیشه

قیمت خط تولید کنسرو قارچ:

جهت دریافت قیمت و مشاوره میتوانید با واحد فروش شرکت انصار استیل تماس حاصل فرمائید.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
ansarsteelll ansarsteelll

خط تولید مربا

 

خط تولید مربا یک فرآیند قدیمی و محبوب است که وسیله ای برای نگهداری میوه ها و بسیار فراتر از عمر انبارداری معمولی آنها استفاده می شود. در تولید مربا از همه ی مرکبات استفاده می شود و اکثر ایرانی ها از آنها در کنار میز صبحانه خود استفاده میکنند. برای مثال، در خط تولید مربای مارمالاد از مرکبات استفاده می شود، اما به گونه ای است که کنسانتره ای ژله ای مانند از آب آماده و پوست برش خورده است .

خط تولید انواع مربا توسط ۱۶ عدد دستگاه بصورت اصلی استفاده می شود که در ادامه به آن می پردازیم:

ماشین آلات خط تولید مربا و فرایند تولید مربا

۱ : دستگاه گل گیر و یادم گیر برای برگ های آلبالو و یا میوه هایی از این قبیل

۲: دستگاه شستشو برای شستشوی و کمی از پوست هویج را گرفتن برای شستشوی موثر میوه ها می توان از 200 پی پی ام کلر در آب استفاده کرد و دما باید حفظ شود تا از آسیب یا کبودی میوه ها جلوگیری شود.

۳ : دستگاه هسته گیر و پوست گیر که برای هسته گیری آلبالو و پوست گیری یا لایه برداری مرکبات نیز میتوان استفاده کرد . در مرکبات و سیب معمولاً از پوست‌کن‌های مکانیکی و دستگاه‌های پوست‌کن خودکار حاوی تیغه‌ها در صنایع استفاده می‌شود.

۴: دستگاه رنده که برای رشته نمودن هویج و یا چرخ گوشت هم می شود استفاده کرد منتها که استفاده از چرخ گوشت بایستی که از تیغه و پنجره مخصوص تولید مربا استفاده شود .

۵: مخزن پخت اولیه برای کمی نرم نمودن بافت هویج و برخی از میوه هایی که مانند هویج هستند

انصاراستیل

۶: مخزن حل پکتینگ برای حل نمودن شکر وگلوکز برای مرحله پخت مواد به گونه ای است که مقدار مورد نیاز شکر و پکتین به پالم (آب میوه) اضافه می شود و در صورت نیاز می توان آب اضافه کرد. قند، به مولکول های آب متصل می شود و زنجیره های پکتین را آزاد می کند تا شبکه آنها را تشکیل دهد.

افزودن پکتین بیشتر باعث سفت تر شدن مربا می شود و استفاده از شکر بیشتر باعث چسبندگی آن می شود.

۷: مخزن ویا پاتیل پخت ۳ جداره میکسردار در این مرحله آب را دردمای نقطه جوش رسانده وپس از بجوش امدن شکر حل شده به همراه میوه را در مخزن ریخته وبرای پخت مربا اماده سازی میگردد جوشاندن مهمترین مرحله مرباسازی است که حوصله بسیار بیشتری می طلبد.

۸: دستگاه پمپ این فرایند برای پر کردن وپلمپ نمودن  انواع محصولات غلیظ در صنایع غذایی مانند رب ومربا و…  عملکردی بسیار عالی دارد و محصول را از مخزن پخت به فیلر پرکن پس از پخت کامل منتقل و پلمپ میکند.

۹: فیلرهای پرکن این دستگاه به صورت گوناگون ساخته میشود یا بصورت پرکن خطی ۲ الی ۳ نازله ویا  پنوماتیکی  که بطور عمودی از حداقل ۲ نازله تا ۶ نازله ساخته میشود که برای پرکردن محصول بصورت کاملا اتوماتیک در داخل ظرف کاربرد دارد . ظروف از پیش استریل شده در امتداد یک تسمه نقاله حرکت می کنند، و مواد از قبل اندازه گیری شده مربا را در آنها می ریزند.

۱۰: دستگاه درب بندی برای درب بندی شیشه بعد از مرحله پرکن انجام میشود درپوش‌های فلزی بر روی شیشه ها قرار گرفته و مهر و موم می‌شوند.

فرآیند پر کردن شیشه‌ها و بسته‌بندی آن‌ها با خلاء، تمام هوا را از شیشه‌ها خارج می‌کند و استریل بودن محصول را تضمین می‌کند.

۱۱: دستگاه تونل سردکن بعد از درب بندی قرار میگرد عملکرد این دستگاه به دو دلیل عالی است اول آنکه برای سرد کردن محصول داخل ظرف مورد استفاده است که این کار باعث میشود از تغیر رنگ مربا بدلیل گرم بودن جلوگیری کند و همان رنگ اولیه خود را حفظ کند و دلیل دوم برای شستشوی ظرف مناسب است که اگر در طول فرایند مقداری از مربا به شیشه ی مربا چسبیده است تمیز شود و هیچگونه چسبندگی نداشته باشد.

۱۲: دستگاه تونل خشک کن برای خشک نمودن ظرف هست که برای مرحله غلاف هیچگونه رطوبتی به درب و بدنه ظرف نیست و آماده برای غلاف ولیبل زدن میشود.

۱۳: ریل غلاف برای پلمپ  واطمینان حاصل بسته بودن درب محصول  شرکت تولید کننده به خریدار میباشد.

۱۴ :دستگاه لیبل زن در مرحله آخر نوبت به چسباندن برند و مارک محصول میباشد که با استفاده از دستگاه لیبل زن انجام میشود.

۱۵: دستگاه جت پرینتر دستگاه جت پرینترهای صنعتی از سیستم پرینت جوهر افشان غیر تماسی است که مورد استفاده در صنایع تولیدی می‌باشد و برای چاپ قیمت ، تاریخ ، لوگو و انواع بارکد بر روی محصولات استفاده میشود  .

۱۶: دستگاه شیرینگ نیز برای وکیوم کردن محصولات به صورت پک چندتایی مورد استفاده است که با حرارت به دور محصول میچسبد و شکل محصول را به خود میگیرد.

روش های بسته بندی مربا هویج :

  • بسته بندی در ظروف شیشه ای با اندازه های مختلف
  • بسته بندی در ظروف فلزی در اندازه های مختلف
  • بسته بندی از ظروف یکبار مصرف

تشکیلاتی که در تولید بیشتر مرباها استفاده میشود عبارت اند از :

1-استفاده %40 از میوه طبق استاندارد ایران

2-استفاده %55 از شکر که بیشتر برای میوه های ترش مانند مربا البالو استفاده میشود .

3-اسید استیک باعث افزایش حلالیت در محصول و کاهش دهنده رشد میکروارگانیسم میشود .

4-استفاده از آب که بستگی به نوع میوه دارد .

5-مواد پکتین که باعث ایجاد ژله و قوام در مربا میشود .

خط تولید مربا هویج:

برای تولید مربا هویج مراحل زیر در خط تولید اجرا می گردد.

مقالات مرتبط کلیک کنید

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
ansarsteelll ansarsteelll

خط تولید کنسرو ذرت و نخود فرنگی

 

 

تولید کنسرو ذرت برای نگهداری طولانی مدت این محصول و در دسترس بودن آن در تمامی فصول سال انجام می شود. محصولات مورد مطالعه ، در فهرست مواد غذائی منتج از محصولات کشاورزی قرار دارند . این محصولات بصورت مستقیم دارای مصارف غذائی برای انسان ها را دارند که در ادامه جزئیات آن ارائه شده است .

کنسرو نخود فرنگی

مصرف این ماده غذائی متناسب با سلیقه و ذائقه های مختلف صورت می گیرد ولی مصارف عمده آنرا می توان به صورت زیر ارائه کرد :

  • مصرف در تهیه سالاد الویه
  • مصرف در تهیه سوپ ها
  • تهیه خورشت ها
  • تهیه پیش غذاها و …

بیشتر بدانید : خط تولید ترشیجات و شوریجات

کنسرو ذرت شیرین

مصرف این ماده غذائی نیز متناسب با سلیقه و ذائقه های مختلف صورت می گیرد ولی مصارف عمده آنرا می توان به صورت زیر ارائه کرد .

  • مصرف در تهیه سالادها
  • مصرف بصورت مستقیم
  • مصرف در تهیه پیتزا
  • مصرف در اردوها و …

مصرف هر دو محصول مورد مطالعه نزد کلیه اقشار و گروه های جامعه وجود داشته و هیچگونه محدودیتی در شیوه ، میزان و نوع مصرف وجود ندارد .

 

در فرآیند کنسرو کردن، سبزیجات اغلب به قطعات بریده می شوند، در قوطی ها بسته بندی می شوند. سپس تحت عملیات حرارتی شدید قرار می گیرند تا از از بین رفتن اسپور های باکتری اطمینان حاصل شود. ظروف در حالی که گرم هستند بسته بندی می شوند تا حالت خلا درون آن ها تا زمانی که تا دمای اتاق سرد می شوند ایجاد شود.

 

سبزیجات که به درستی کنسرو شده اند را می توان برای سال ها در دمای اتاق نگهداری کرد. با این حال، نقص‌های جزئی فرآیند، منجر به برآمدگی قوطی‌ها پس از نگهداری طولانی مدت می شود. به دلایل ایمنی سلامت، محتویات این قوطی ها نباید مصرف شود. در بیشتر موارد برآمدگی قوطی ها به دلیل تشکیل گاز ناشی از واکنش شیمیایی بین قوطی فلزی و محتویات اسیدی آن ایجاد می شود. با این حال این احتمال وجود دارد که پردازش حرارتی ناکافی بوده و همه اسپور های باکتری را از بین نبرده است.

بیشتر اسپور های مقاوم در برابر حرارت غیر بیماری زا هستند. اسپور های کلستریدیوم بوتولینوم می توانند در فرآیند حرارتی ناکارآمد زنده بمانند و سموم کشنده ای تولید کنند که باعث بوتولیسم می شود.

چرا ذرت به صورت کنسرو ذرت تولید می شود؟

به محض برداشت ذرت، شکر شروع به تبدیل شدن به نشاسته می کند و شیرینی آن را کاهش می دهد. بنابراین، ذرت شیرین باید ظرف دو تا شش ساعت پس از برداشت در یخچال یا به روش های دیگر نگهداری شود. در نتیجه از حفظ کیفیت و شیرینی آن اطمینان حاصل شود.

تولید کنسرو ذرت و صنعت کنسروسازی یکی از مهم ترین اکتشافات بشر است. این صنعت امکان نگهداری مواد غذایی را برای مدت طولانی فراهم کرده است. در اصطلاح فنی کنسرو به معنای نگهداری مواد غذایی به روش های مختلف مانند کنسرو کردن، خشک کردن، انجماد، نگهداری در نمک یا شربت شکر و … انجام خواهد شد .

در کشور ما کلمه کنسرو صرف نظر از معنای کلی آن مترادف با کنسرو به کار می رود که در آن غذا برای مدت طولانی در شربت شکر یا نمک نگهداری می شود.

ادامه مطلب..................

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
ansarsteelll ansarsteelll

تن ماهی چطوری درست میشه؟

 کنسرو تن ماهی

 

تن ماهی را میتوان از آن نوع غذاهایی دانست که در اکثر خانه ها موجود میباشد . دلیل این اتفاق ساده بودن تن ماهی در تهیه و مصرف است.

کنسرو تن ماهی یک نوع غذای نیمه آماده میباشد که باید نکاتی را هم درباره چگونگی تولید و هم درباره مورد طبخ درست آن دانست.

نکاتی درمورد تولید کنسروماهی

تن ماهی بدلیل داشتن گوشت خالص ماهی باید از تولید و بهداشت بسیار زیادی همراه باشد . ماهی تن دارای آلاینده هایی مانند آرسنیک، هیستامین و جیوه هستند.

نظارت بر کنسروهای ماهی توسط ۲سازمان بزرگ شیلات که بر صید ماهی نظارت دارند و همچنین سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت انجام می شود.

ممکن است آلاینده هایی مانند هیستامین در بدن ماهی ها تولید شود اما قبل از این که محصولی مثل کنسرو تن ماهی وارد باز شود این نوع محصول کنترل کامل میشود.

این نکته را باید دانست که اگر ماهی در مدت زمان زیاد و درشرایط نامناسب نگهداری شود این آلاینده به طور خودکار تولید میشود .

محصولی مثل تن ماهی از نظارت های بالایی اما به صورت ادواری صورت میگیرد.

در این نوع بازرسی ها از محصول مورد نظر نمونه برداری از آلاینده ها میشود و پس از تایید آن به بازار ارائه میشود. این نوع نظارت برای غذاهای دریایی گسترده تر میباشد. زیرا ممکن است به عناصری چون جیوه و آرسنیک آلوده باشند و میزان این آلاینده ها خارج از حد مجاز باشد.

 

تن ماهی چجوری درست میشه؟

 

مواد تشکیل دهنده تن ماهی

در تن ماهی به غیر از ماهی، مواد دیگری نیز موجود است. البته شایعاتی مبنی بر بودن پنبه داخل تن ماهی وجود داشت که با خواندن این مقاله میتوانید حقیقت این ماجرا را پیدا کنید.

روغن

به غیر از ماهی، روغنی که داخل قوطی تن ماهی مشاهده میکنید نیز از مواد تشکیل دهنده تن ماهی می باشد. اگر قیمت یک تن ماهی بسیار زیاد بود تعجب نکنید چرا که آن تن ماهی از روغن خود ماهی تشکیل شده.

در سایر تن ماهی ها از روغن های دیگر مثل اغلب روغن های مایع استفاده میشود. اما چون در مجاورت با ماهی قرار میگرد بوی ماهی میگیرد پس فکر نکنید که این روغن همان روغن ماهی است!

البته بعضی کارخانجات از روغن زیتون نیز داخل تن ماهی استفاده میکنند. جالب است بدانید که این روغن طعم بی نظیری به ماهی می دهد، گرچه بعضی افراد بوی روغن زیتون را نمی پسندند.

آب

بله در تن ماهی نیز آب وجود دارد. اما به دو دلیل

اول اینکه اگر قرار بود تن ماهی فقط با روغن پر شود، مقدار بسیار زیادی روغن استفاده میشد و هزینه های زیادی را در بر داشت. پس آب به روغن اضافه کردند تا بتوانند صرفه جویی کنند.

دومین دلیل اضافه کردن آب به تن ماهی این است که: آب نقطه جوش را پایین می آورد و همین دلیل باعث می شود تن ماهی در عرض بیست دقیقه به جوش بیاید و بتوانید سریع آن را نوش جان کنید.

ادویه

هر بار که اقدام به خرید تن ماهی میکنید با دقت روی بسته بندی را مطالعه کنید. چون اکثر کارخانه ها خط تولید خود را آپدیت کرده اند و طعم های مختلفی به تن ماهی اضافه کرده اند.

ادامه مطلب را از دست ندهید......

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
ansarsteelll ansarsteelll