شرکت صنعتی انصار استیل نقش جهان

شرکت ماشین سازی انصار استیل نقش جهان سازنده دستگاه های صنایع مواد غذایی در صنعت شوریجات -ترشیجات-رب گوجه -کنسروهای گوشتی وغیرگوشتی

۴ مطلب در ارديبهشت ۱۴۰۱ ثبت شده است

غذا کنسرو شده ; فواید و معایب این نوع غذا

غذاهای کنسرو شده اغلب نسبت به غذاهای تازه یا منجمد ، از فواید مواد معدنی کمتری مانند پروتئین ها و ویتامین ها برخوردار می باشند. برخی افراد هم هستند که انتقادگر غذاهای کنسرو شده هستند و ادعا می‌کنند که این نوع غذا دارای حاوی مواد مضر و باید از مصرف آنها اجتناب کرد و در طرف دیگر هم برخی از افراد معتقدند که بخشی از یک رژیم غذایی سالم را غذاهای کنسرو شده می تواند دربربگیرد .

سوالی که برای بسیاری از مردم حل نشده است ، که آیا غذاهای کنسروی به طور کلی برای سلامتی ما مفید هستند یا مضر؟ چه مقدار مصرف غذاهای نیمه آماده می تواند به بدن آسیب برساند؟ جهت دریافت پاسخ به این سوالات تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

غذای کنسروی یا غذای نیمه آماده از چه زمانی رایج شد؟

نیکلاس اپرت، شیرینی پزو آشپز فرانسوی این نوع غذا را در اواخر قرن هجدهم ابداع کرد ، به صورتی که غذا را در بطری ها و شیشه ها می گذاشت و آن ها را با چوب پنبه و موم می پوشاند و درهمین بین این شیشه ها را با آب جوش ضدعفونی می کرد .با انجام چنین فعالیتی دولت فرانسه تمام هزینه ها تولید این نوع غذا به داد تا اختراع خود را به صورت کلی در همه جا نشر دهد . در پی آن اولین کتاب در مورد غذاهای کنسروی منتشرشد و روش او به سرعت  در کل کشور فرانسه گسترش یافت .

با اختراع این نوع غذا نیمه آماده بعد از ۲۰ سال ، نیروی دریایی انگلیس توزیع غذا بین نیروهای خود را با استفاده از غذاهای کنسروشده شروع کرد .

در طول جنگ جهانی دوم دولت ها در تعدادی از کشورها مردم را به بسته بندی غذاها به صورت کنسرو خانگی تشویق کردند به صورتی که ایالات متحده کتاب‌های راهنمای آن را چاپ و توزیع کرد تا توانست هزاران مرکز برای ساخت چنین محصولی را راه اندازی کند .

بعد از آن در دهه ۱۹۵۰ کنسرو های تجاری و سایر کنسروها به عنوان امکانات مدرن ، مقوی و صرفه جویی در وقت ، بیشتر از غذاهای تازه  درجه یک  تبلیغ شدند.

بنابراین کنسرو کردن روشی است برای نگهداری طولانی مدت مواد غذایی با بسته بندی آن در ظروف دربسته که فرایند کنسرو کردن ممکن است بسته به محصول کمی متفاوت باشد ولی دارای سه مرحله اصلی میباشد که عبارت اند از :

  • مرحله پردازش: در این نوع مرحله بیشترغذاها باید پوست کنده ، ورقه شده ، خرد شده ، فاقد هسته ، بدون استخوان و در اخر پخته شود .
  • مرحله بسته بندی : در چنین روش باید تمام مراحل یک را انجام داده تا غذای فراهم شده در قوطی ها بسته بندی شود .
  • مرحله گرمایش : در این روش برای از بین بردن باکتری های مضر و جلوگیری از فساد ، قوطی‌ها حرارت داده می شوند.

سپس با طی کردن مراحل بالا این اجازه به غذای کنسرو شده داده میشود که بتواند بین یک تا پنج سال عمر ماندگاری داشته باشد .

انواع غذاهای کنسروی رایج شامل: میوه ها ،سبزیجات ،سوپ، گوشت، لوبیا و غذاهای دریایی می باشند .

 

برای تولید چنین مواد غذایی هایی محصولات و ماشین آلات صنایع غذایی به کار گرفته که میتواند به صفحه محصولات انصار استیل مراجعه نمایید . 

 

تاثیر غذای کنسروشده بروی مواد معدنی غذای تازه

معمولاً به این صورت تصور می‌شود که غذاهایی که کنسرت شده‌اند نسبت به غذاهای تازه یا منجمد مولد مغذی کمتری دارند. اما تحقیقات نشان می‌دهد که این تصور همیشه درست نیست ، در واقع یک محصول کنسرو شده بیشتر مواد مغذی یک غذا را حفظ می کند و پروتئین ، کربوهیدرات  و چربی ها تحت تاثیر این فرآیند قرار نمی گیرند . اکثر مواد معدنی و ویتامین های محلول در چربی مانند ویتامین E،D،A،K نیز حفظ می شوند که در این صورت مطالعات نشان می دهد که غذاهای حاوی مواد مغذی پس از کنسرو کردن در سطوح بالا بهترین مواد مغذی را حفظ می‌کنند . به هر حال چون کنسرو کردن معمولاً گرمای زیادی را شامل می شود ، ویتامین های محلول در آب مانند ویتامین  Cو B ممکن است آسیب ببینند .

به طور کلی این ویتامین ها به هوا و گرما حساس هستند ، بنابراین آن ها می‌توانند در طول پردازش معمولی در پخت وپز و ذخیره سازی حتی در خانه هم از بین بروند .

 با این اوصاف در حالی که ممکن است فرایند کنسرو کردن به ویتامین های خاصی آسیب برساند ولی مقادیر سایر ترکیبات سالم ممکن است افزایش یابد، مثلاً ذرت و گوجه فرنگی وقتی حرارت داده می شوند آنتی اکسیدان های بیشتری آزاد می‌کنند و انواع کنسرو شده این غذاها را به منبع بهتری از آنتی اکسیدان ها تبدیل می کنند .

جدا از تغییر سطح مواد مغذی فردی ، غذاهای کنسرو شده منبع خوبی از ویتامین ها و مواد معدنی مهم هستند که در یک تحقیقی ، افرادی که شش یا حتی بیشتر غذای کنسروی در هفته می خورند در مقایسه با افرادی که دو یا کمترین غذای کنسروی در هفته رامصرف می‌کنند ، ۱۷ ماده مغذی ضروری بیشتری دریافت کرده اند .

فواید غذاهای کنسروی:

میوه ها و سبزیجات مورد استفاده برای کنسرو در اوج تازگی چیده می شوند و بهترین طعم و کیفیت غذایی را تضمین می‌کنند . غذاهای کنسرو شده می‌توانند به اندازه غذاهای تازه و منجمد مفید باشند. زیرا هنگام کنسرو کردن بسیاری از مواد مغذی حفظ می شوند. مقدار مواد معدنی و ویتامین های محلول در چربی، پروتئین و کربوهیدرات ها در طی فرایند کنسرو کردن تقریباً بدون تغییر باقی می‌مانند . اما به خاطر اینکه آماده کردن کنسرو به حرارت بالایی نیاز دارد بنابراین محصولات کنسروی ممکن است ویتامین های محلول در آب کمتری مثل ویتامین C و ویتامین B را داشته باشند . به هر حال  فرایند حرارت دادن که می تواند به برخی از ویتامین ها آسیب برساند قادر است سطح آنتی اکسیدان را افزایش دهد.

مضرات غذای کنسروی:

اگرچه نوع ویژگی بسیار نادر است اما کنسروهای فرآوری شده نادرست می توانند حاوی باکتری خطرناکی به نام کلستریدیوم بوتولینوم باشند. خوردن غذای آلوده می تواند باعث بوتولیسم شود و یک بیماری جدی که در صورت عدم درمان می‌تواند منجر به فلج و حتی مرگ شود. بیشتر موارد بوتولیسم ناشی از غذاهایی است که به طور نامناسب در خانه کنسرو شده اند . باید دقت کنید که هرگز از قوطی هایی که فرورفته ، برآمده ، ترک خورده یا نشتی دارند  استفاده نکنید. گاهی اوقات نمک ، شکر و مواد نگهدارنده به فرایند کنسرو اضافه می شود و این درصورتی است که برای اکثر افراد خطری برای سلامتی ایجاد نمی کند و می تواند برای برخی افراد نگران کننده سلامتی باشد ، به عنوان مثال برای افراد مبتلا به فشار خون بالا مشکل ایجاد می کنند. آن ها همچنین ممکن است حاوی قند های اضافه شده باشند که می‌تواند اثرات نامطلوبی داشته باشد .قند اضافی با افزایش خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها از جمله چاقی، بیماری قلبی و دیابت نوع ۲ مرتبط است، علاوه بر این ممکن است انواع دیگری از نگهدارنده های طبیعی یا شیمیایی اضافه شود.

 محصولات کنسروی در رژیم غذایی:

فهرست کنسروهایی که اغلب استفاده می کنید ممکن است طولانی نباشد، اما به هر حال باید به نکات بالا توجه کنید و از کنسرو هایی استفاده کنید که ایمن بوده و مواد نگهدارنده کمتری دارند .و در هنگام استفاده از کنسرو ها برای سفر به نحوه نگهداری و حمل و نقل آن ها توجه کنید تا کوچکترین آسیبی نبینند .برای یک رژیم غذایی سالم با هدف کاهش وزن ،افزایش یا حفظ وزن باید از یک رژیم قلیایی پیروی کنید.

کلام اخر:

برخی اطلاعات در مورد استفاده از غذای کنسروی از همه نظر منفی نگر میباشد اما باید استفاده از این نوع غذا ها را در وعده غذایی خود جا داد چراکه استفاده از این نوع غذا نه تنها آسیب به سلامتی نمی رساند بلکه میتوان از آن به عنوان یک رژیم در برنامه غذایی خود استفاده کرد .

جهت بازدید دانستنی و مقالات اینجا را کلیک کنید.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
ansarsteelll ansarsteelll

فرآیند غذای آماده و نیمه آماده

 

پس انجام کار روزانه و سختی در طول روز لذت آماده کردن یک غذای نیمه آماده و یا آماده در ماکروویو خیلی بهتر از پخت و پز غذا می باشد .  هیچ انکاری وجود ندارد که غذای آماده سریع ، آسان و اغلب بسیار ارزان می باشد. در زندگی سریع روزانه ما ، زمان کمتری به تهیه وعده های غذایی اختصاص می یابد. در نتیجه ، مصرف وعده های غذایی آماده مانند غذاهای از پیش آماده وبسته بندی شده در فروشگاه های مواد غذایی و رستوران های فست فود ، افزایش یافته است .

خط تولید مواد غذایی نیمه آماده

یک بسته ‌بندی مناسب برای غذاهای نیمه آماده و منجمد، باید بتواند در مدت زمانی مشخص و البته با قیمتی منطقی، محصول شما را در برابر عوامل محیطی محافظت کند.

 

مواردی که هنگام انتخاب نوع بسته بندی محصولات منجمد باید در نظر داشته باشید از این قرار است:

۱- اکسیژن هوا

محصول غذایی اگر در معرض اکسیژن قرار بگیرد، خیلی زود کیفیت خودش را از دست می‌دهد و به اصطلاح بیات می‌شود.

۲- از دست دادن رطوبت

اگر محصول رطوبت خودش را از دست بدهد، خشک می‌شود و دیگر کیفیت اولیه را نخواهد داشت.

۳- از بین رفتن بو و طعم

با منجمد شدن محصول، همیشه این امکان وجود دارد که طعم و بوی محصول از بین برود. برای حفظ خریداران و افزایش نرخ فروش، باید از نوعی بسته بندی استفاده کنید که بتواند خوشمزگی و عطر و بوی محصول شما را حفظ کند.

۴- نفوذ میکروارگانیسم‌ها به محصول

اگر بسته بندی نتواند بهداشت محصول را تضمین کند، کار شما سخت می‌شود. رعایت بهداشت محصول شرط اول تولید است.

  • آسیب فیزیکی

هیچ‌کس محصولی که بسته بندی‌ آن آسیب دیده، نمی‌خرد. به همین علت، بهتر است مراقب باشید جنس بسته بندی به گونه‌ای نباشد که در مسیر خط  تولید مواد غذایی تا فروشگاه باز شود.

  • نور خورشید

نور خورشید راحت می‌تواند محصول شما را فاسد کند. به همین دلیل از ویژگی‌های یک بسته بندی مناسب این است که مانع رسیدن نور به محتویات بسته شود.

علاوه بر محافظت از این عوامل، خیلی خوب است که این بسته بندی بتواند به سرعت گرمای داخل محصول را به بیرون انتقال دهد تا محصول سریع‌تر منجمد شود.

از طرفی ظاهر بسته بندی باید به اندازه‌ای جذاب باشد که بتواند فروش محصول را تضمین کند. هیچ‌کس برای خرید یک بسته بندی با دوام اما زشت، هزینه نمی‌کند. همچنین این بسته بندی باید راحت باز شود و بعد از استفاده، راحت هم بسته شود.

 

خط تولید غذاهای منجمد و نیمه آماده

با تهیه این امکانات می‌توانید خط تولید غذای منجمد خود را راه‌اندازی کنید. به طور کلی خط تولید مواد غذایی چنین محصولاتی به این شکل است. توجه داشته باشید امکان دارد در بعضی محصولات، روند تولید کم یا زیاد شود.

۱- آماده‌سازی محصولات گوشتی

۲- آماده‌سازی محصولات غیرگوشتی

۳- چرخ کردن گوشت

۴- مخلوط کردن

۵- شکل دادن (قالب‌گیری)

۶- آردزنی اولیه

۷- لعاب زنی

۸- آردزنی نهایی

۹- سرخ کردن

۱۰- منجمد کردن سریع

۱۱- بسته بندی

۱۲- انتقال به سردخانه

معرفی ماشین آلات خط تولید صنایع غذایی

هر کدام از دستگاه‌های این خط تولید صنایع غذایی انواع مختلفی دارند. در این مقاله ما به بررسی دستگاه‌های بسته بندی مواد غذایی نیمه آماده و منجمد می‌پردازیم. انواع مختلفی از ماشین‌آلات و دستگاه‌ها وجود دارد که می‌توانید برای بسته بندی محصولات خود از آن‌ها استفاده کنید. با توجه به شرایط خودتان می‌توانید یکی از این دستگاه‌ها را انتخاب کنید. به طور کلی می‌توان این دستگاه‌ها را به دو گروه تقسیم کرد:

۱- انواع دستگاه‌های شرینک پک شامل شرینک پک کابینی، پلی اتیلن، نیمه اتومات و تمام اتوماتیک.

۲- انواع دستگاه‌های سیل وکیوم شامل سیل وکیوم نیمه‌ اتومات، تمام اتوماتیک و سیل رومیزی.

در ادامه از بین دو نوع دستگاه‌های شیرینگ پک و سیل وکیوم، به بررسی دستگاه سیل وکیوم می‌پردازیم.

نحوه کار با دستگاه بسته بندی سیل وکیوم

دستگاه‌های سیل وکیوم در سه مدل نیمه اتوماتیک، تمام اتوماتیک و سیل رومیزی ساخته می‌شوند. این دستگاه‌ها نیاز به اپراتور متخصص ندارد. یک اپراتور ساده با کمی آموزش ابتدایی می‌تواند با این دستگاه‌ها کار کند.

از دستگاه‌های سیل وکیوم برای بسته بندی انواع غذاهای منجمد و نیمه آماده می‌توان استفاده کرد:

– فرآورده‌های گوشتی مانند گوشت گاو، گوسفند، گوشت چرخ‌کرده، مرغ، ماهی و سایر آبزیان

– مواد پروتئینی مانند انواع سوسیس و کالباس، همبرگرهای نیمه آماده، ناگت و محصولات مشابه

نحوه کار با دستگاه‌های تمام اتومات سیل وکیوم

این دستگاه‌ها به شکل خطی عمل می‌کند. محصولات مورد نظر به شکل صف، آرام آرام وارد دستگاه می‌شوند. سرعت بسته بندی محصولات قابل تنظیم است. روند کار این دستگاه‌ها به این شکل است که بسته‌ها وارد دستگاه می‌شوند. دستگاه با استفاده از پمپ وکیوم، هوای داخل بسته را خالی می‌کند و در صورت نیاز، گاز Co2 و N2 را به داخل بسته پمپاژ می‌کند. این گازها مانع از فاسد شدن محتویات داخل بسته‌ها می‌شوند. همچنین مانند سدی نامرئی از مواجهه کالای شما با هوای آزاد جلوگیری می‌کند.

نحوه کار با دستگاه‌های نیمه اتومات سیل وکیوم

دستگاه نیمه اتومات کمی بیشتر نیاز به اپراتور دارند. این دستگاه‌ها دیگر به شکل خطی نیستند بلکه یک سینی چرخان دارند. اپراتور محصول را در قالب سینی می‌گذارد و با چرخاندن سینی، محصول را وارد دستگاه می‌کند. دستگاه شروع به وکیوم کردن محصول می‌کند و اپراتور می‌تواند در این فاصله، محصول بعدی را در قالب دوم سینی قرار بدهد. با آماده شدن محصول داخل دستگاه، اپراتور دوباره سینی را می‌چرخاند و محصول جدید وارد دستگاه می‌شود.

نحوه کار با دستگاه‌های سیل رومیزی

در سیل رومیزی خبری از سینی چرخان نیست. اپراتور محصول را در قالب دستگاه قرار می‌دهد و دستگاه کارش را شروع می‌کند. با تمام شدن فرایند بسته بندی، اپراتور محصول آماده را برمی‌دارد و بسته بعدی را در دستگاه می‌گذارد.

حرف اخر خط تولید مواد غذایی نیمه آماده

در آمریکا به غذای آماده TV Dinner می گویند که از نام یک محصول غذایی با برند TV Brand Frozen Dinner گرفته شده است. در ایالات متحده برای تمام غذاهای نیمه آماده یا منجمد که از سوپر مارکت خریده شده و در خانه گرم می شوند، اصطلاح TV Dinner به کار می رود.
غذاهای نیمه آماده در ابتدا در ظروف آلومینیومی مرسوم شدند اما امروزه ظروف پلاستیکی قابل استفاده در مایکروویو رایج تر هستند.
فرایند انجماد مزه غذا را می کاهد؛ بنابراین غذاهای نیمه آماده برای جبران بد بودن طعمشان، به شدت با افزودن نمک و چربی فراوری می شوند. علاوه بر این، نگهداری طولانی مدت غذاهای آماده طبخ مستلزم استفاده از تکنیک هیدروژنه کردن روغن های گیاهی برای برخی از موارد (به طور معمول دسر) است. روغن های گیاهی هیدروژنه سرشار از چربی های ترانس هستند و نشان داده شده است که اثر نامطلوبی بر قلب و عروق دارند. ارزش غذایی غذاهای نیمه آماده کم است و نیاز به مواد نگه دارند دارند.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
ansarsteelll ansarsteelll

عنوان دومین مطلب آزمایشی من

این متن دومین مطلب آزمایشی من است که به زودی آن را حذف خواهم کرد.

زکات علم، نشر آن است. هر وبلاگ می تواند پایگاهی برای نشر علم و دانش باشد. بهره برداری علمی از وبلاگ ها نقش بسزایی در تولید محتوای مفید فارسی در اینترنت خواهد داشت. انتشار جزوات و متون درسی، یافته های تحقیقی و مقالات علمی از جمله کاربردهای علمی قابل تصور برای ,بلاگ ها است.

همچنین وبلاگ نویسی یکی از موثرترین شیوه های نوین اطلاع رسانی است و در جهان کم نیستند وبلاگ هایی که با رسانه های رسمی خبری رقابت می کنند. در بعد کسب و کار نیز، روز به روز بر تعداد شرکت هایی که اطلاع رسانی محصولات، خدمات و رویدادهای خود را از طریق بلاگ انجام می دهند افزوده می شود.

۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
ansarsteelll ansarsteelll

عنوان اولین مطلب آزمایشی من

این متن اولین مطلب آزمایشی من است که به زودی آن را حذف خواهم کرد.

مرد خردمند هنر پیشه را، عمر دو بایست در این روزگار، تا به یکی تجربه اندوختن، با دگری تجربه بردن به کار!

اگر همه ما تجربیات مفید خود را در اختیار دیگران قرار دهیم همه خواهند توانست با انتخاب ها و تصمیم های درست تر، استفاده بهتری از وقت و عمر خود داشته باشند.

همچنین گاهی هدف از نوشتن ترویج نظرات و دیدگاه های شخصی نویسنده یا ابراز احساسات و عواطف اوست. برخی هم انتشار نظرات خود را فرصتی برای نقد و ارزیابی آن می دانند. البته بدیهی است کسانی که دیدگاه های خود را در قالب هنر بیان می کنند، تاثیر بیشتری بر محیط پیرامون خود می گذارند.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
ansarsteelll ansarsteelll